meditacia-spabg

Медитацията, като една от най-популярните практики, свързани със съзнанието, има своите будистки корени. Малцина обаче са наясно, че има много различни школи на будизма, всяка със собствени медитационни техники и методи. Причината е, че след като се появява по време на историческия Сидхарта Гаутама Буда, в VI -ти век пр.н.е., будизмът се разпространява надлъж и на шир. Така учението възприема някои от характеристиките и духовните силни страни на земите, където бива възприета.

Всички форми на будизъм /и постепенни техники за будистка медитация/ са възникнали от прозренията на Буда за природата на съществуването, причините за страданието и за щастието и насоките за живот на здравословен и конструктивен живот. Будистките медитационни практики днес са широко разпространени извън границите на страните, където са се зародили. И са по-достъпни от всякога.

Медитацията
Тибетска медитация

Тибетските визуализационни практики, Дзен, Випасана, Чиста Земя, Нихирен и редица други будистки форми на медитация, сега се преподават и практикуват в целия западен свят. Най-разпространена е Шамата – умиротворение. Тя се фокусира върху развиването на спокойствие и яснота. Добре усвоени, тези качества могат в крайна сметка да доведат до душевен мир. Комбинира ли се с практиките на Випасана – вникване в истинската реалност, това може да доведе до дълбоки прозрения и духовно пробуждане.

Екипът на Spa-bg.com уважава всеки избор в живота на човек, който го карат да се усеща в равновесие със себе си и с околния свят. Публикацията няма за цел да предопределя някакъв вид религиозен избор. Всеки е свободен да го направи – спрямо своя собствен мироглед за живота.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански