Начало/Грижата за нас/Масажи/Масаж против стрес

Масажът против стрес, по-известен като антристрес масаж, е комбинация от терапевтичен масаж на гърба и релаксиращ масаж.Той спомага за постигане на вътрешен баланс и се бори активно с напрежението и болката. Клиничните проучвания показват, че редовният масаж не само облекчава стреса и повишава имунитета, но също така подобрява общото функциониране на организма, засилва секрецията на серотонина и увеличава броя на клетките, които защитават тялото от външни вредители.

Релаксиращ масаж

При масажът против стрес се използват специални антистресови масла. На принципа на ароматерапията, те стимулират централната нервна система чрез обонянието, като по този начин водят до отпускане.

В повечето случаи антистрес масажът се прилага в зоните на гърба, раменете и шията. В тези зони хората обикновено задържат повече напрежение. По време на процедурата най-често се използва ароматно масло, в комбинация с кръгови движения, натиск и други техники за отпускане на мускулите и облекчаване на напрежението. Масажът не се препоръчва на бременни жени и хора с лимфни нарушения.

Антистресовият масаж често се използва като естествен начин за отстраняване и намаляване на болката при хора с хронични заболявания. Нарушеното качество на съня и безсънието също се лекуват най-добре с тази техника. Тя намалява хормоналния стрес и по този начин свежда до минимум напрежението и нервността.

Консултирайте се с медицинско лице винаги преди да предприемете терапии, свързани с Вашето здраве – на тялото или ума!

Напредък и ползи от антистрес масажната терапия:

  • Тази терапия започва с масажа на главата, раменете и тила с удобно седене на стола. По този начин центровете в мозъка се стимулират и хормоните на щастието ендорфини с антистресов ефект върху организма се освобождават.
  • След това масажите продължават, докато лежите по корем, като масажирате цялото тяло от краката до тила. Това отпуска напрегнатите мускули, намалява подуването и болката в мускулите.
  • Следващата стъпка е легналото положение на гърба и масажирайте в същата последователност: отдолу нагоре. Усукващите, поглаждащи и нарязващи движения подобряват кръвообращението, облекчават напрежението, зареждат енергия и жизнена сила.

Ефекти от масажа върху организма:

  • Облекчава мускулните болки и напрежението;
  • Облекчава стреса и зарежда жизнената енергия;
  • Служи като перфектна мярка за депресия и раздразнителност, причинени от депресия;
  • Облекчава главоболието и свръхчувствителността.

Антистрес масажът повлиява положително както физическата, така и умствената човешка енергия и има укрепващи и релаксиращи ефекти. По този начин, това се препоръчва за тези, които имат тежки физически натоварвания, активно спортуват, желаят да се възстановят след състезания, мачове или просто да прекарват много време в пътувания или на бюрото. Тоест за всеки, който обича себе си и намира време не само за работа, но и за възстановяване на баланса в тялото.

Отпуснете се, отпуснете се, отпуснете се;

Масажа против стрес е релаксиращ – един от страничните продукти на прекомерния стрес е стягането на мускулите и цялостното усещане за напрежение. Все едно зъбите ви са стиснати през цялото време. Телата ни не могат да се справят по подходящ начин със стреса без премахване на напрежението и нито едно лекарство или изкуствен стимулант не може да ни помогне да се отпуснем по-добре от естественото лечение с масаж. Добрата масажна маса е проектирана с мисъл за релаксация, буквално потъвате в комфорт от момента, в който се качите на борда. Комбинацията от уменията на терапевта, тихата музика и може би ароматерапията работят заедно, за да помогнат на тялото да постигне напълно спокойно състояние.

Разгледайте още интересни материали от нашия Журнал

Може да разгледате също нашата хидратираща серия натурална козметика за вашата кожа

Може да разгледате също нашата хидратираща серия натурална козметика за вашата кожа