Натурална красота – днес няма еднозначно мнение по въпроса какво точно представлява това. В миналото значението е било да си напълно естествен, без капка грим. Днес се увеличава броят на хората, които са убедени, че да си натурално красив, означава да си с добре нанесен грим, който на практика да не се забелязва. Това поставя един противовес между естествения грим и естествената красота. За да разберем тази тенденция по-добре, трябва да се запознаем с точното определение на тези два термина.

⊂Естествена красота⊃

Естествената красота е пряко свързана с доброто здраве. Това се отразява върху тялото под формата на блестяща кожа, розови устни и блестяща коса. Здравето и красотата са следствие на здравословното хранене, физическата активност и пиенето на много вода. Ако живеете здравословно, ще сте винаги красиви и омайни – не го забравяйте.

Естествена красота

⊂Естествен грим⊃

Не-гримът е вид грим, който е изключително популярен. Много модни корици твърдят, че моделите на тях са натурални. Това на техния език означава, че моделът е прекарал часове в гримиране, за да изглежда така, сякаш няма грим. Ето защо няма защо да съжалявате, че не изглеждате като тези дами, с т.нар. естествен облик. Някои хора просто имат умението да боравят с грима по-добре от други. „Избора на естествена красота означава да се ангажирате с грижата за вашето лично благосъстояние и здравето на планетата. ”

Естествената красота насърчава любовта към себе си.

Естествената красота означава безусловна любов към себе си и приемане. Черната и бялата женска красота често се принизява, пренебрегва и поставя в стереотип. Предлагаме грим във всички нюанси на черно и кафяво, всички от които са естествено красиви. Чернокожите жени са изоставени от масовата индустрия за красота и това е жалко. Ами прекрасните ни пълни устни, високи скули, големи очи, нашите форми на пясъчен часовник и секси тела? Независимо от цвета на кожата, необходимо е да прегърнем естествената си красота чрез позитивни саморазговори и изключителна любов към себе си от това, което се отразява обратно в огледалото. Правим си много селфита и всеки ден си напомняме, че черното или бякото е красив и съм невероятна.

Естествено, органично, чисто, зелено, нетоксично – всички тези думи се използват за описване на огромното движение към по-прозрачна индустрия за красота. Напоследък разговорите за този феномен се засилват и се появяват в големи търговци на дребно като марката COLLAGENA. Според проучване на Harper’s BAZAAR, направено миналата година, близо 50% от анкетираните жени (1000 участници на възраст, раса и етническа принадлежност) твърдят, че използват продукти за естествена красота и с предимно натурални продукти.

В зависимост от марката, компанията или публикацията, дефиницията на „естествен“ варира. Без ясна дефиниция, „екологичността“ има способността да се разраства, така че нека спрем объркването. Естествената красота се отнася до продукти за грижа за кожата и козметика, произведени без елементи, за които е доказано, че са вредни за хората или околната среда. Изискваме прозрачност и качество с храната, дрехите и сега към продуктите си за красота, но дали това е по-добре от избора на конвенционалните? Закупуването на екологични продукти за естествена красота означава да се ангажирате с грижата за вашето лично благосъстояние и здравето на планетата.

За разлика от хранителната индустрия, традиционните марки за красота от години продават продукти с невъзможно дълги списъци със съмнителни  съставки.

Как продуктите за красота влияят на нашето здраве

Една от най-очевидните разлики между конвенционалните и естествените продукти за красота е вниманието към съставките. За разлика от хранителната индустрия, традиционните марки за красота от години продават продукти с невъзможно дълги списъци на съставките. Освен това много от тези съставки носят сложни имена, което прави списъка често безполезен за обикновения потребител.

Много пазачи и защитници на естествената красота откриха, че тези объркващи списъци крият множество токсични химикали. През последното десетилетие скандал след скандал постави под въпрос продуктите, които поставяме върху телата си. Парабените, фталатите и SLS (натриев лаурил сулфат) например са били изложени като евентуално вредни консерванти и синтетични помощни средства.

Поради тези причини, брандовете за естествена красота поеха индустрията и се рекламираха като по-здравословни алтернативи на големите корпорации за красота. Някои компании стигат дотам да твърдят, че техните продукти са достатъчно безопасни за консумация.

Разгледайте още интересни материали от нашия Журнал