СПА релакс терапии са едно от най-добрите изобретения на човечеството. С тях можем да постигаме пълна хармония със себе си, което води до подобряване на цялостното състояние, здравето и красотата. Всеки СПА център предлага на своите клиенти комплекс от услуги. Всяка една от тях води до пълна релаксация, отслабване и/или структуриране на тялото. Това става с помощта на различни терапевтични програми, които не престават да се обновяват и дават най-доброто на клиента. Всеки добър СПА център разполага с медицинско лице и/или специалист, който изготвя индивидуална програма на всеки клиент. Това помага както за избора на най-добро лечение, така и за следене на резултатите от процедурите. Също толкова важни са и уредите, които е редно да са от най-високо ниво. Материалите, които трябва да се използват е необходимо да се обновяват непрестанно.

Спа релакс

Да си красив днес е толкова важно, че все повече хора са склонни да се подложат на болезнени пластични интервенции. Това даде тласък на алтернативните процедури за разкрасяване, които не изискват скалпел и които се радват на все по-широка популярност. В стремежа към перфектно тяло са изобретени редица интересни процедури и техники. Всеки който желае, може да се възползва от релаксиращи терапии за оформяне на седалище, плосък корем, заличаващи стрии и дори бюстопластика – моделиране на бюста без скалпел. При процедурите за лице пък на мода са радиочестотните и инфрачервени методи за лечение и подмладяване, които са на по-висока цена, но гарантират ефект като след пластична операция. И разбира се, да не забравяме, че най-важното нещо е редовната и пълноценна грижа за тялото – несъизмерима за пълноценен, здравословен живот и дълголетие.

Спа релакс терапиите съществуват от стари времена, когато вземането на вана с вода се счита за популярно средство за лечение на заболявания. Практиката за пътуване до топли или студени извори с надеждата да се излекува някакво заболяване датира от праисторическите времена. Археологическите проучвания край горещи извори във Франция и Чехия разкриха такива доказателства от бронзовата епоха . Във Великобритания древната легенда признава ранните келтски крале за откриватели на горещите извори в Бат, Англия. Лечебната и минерална вода по българските земи и на територията на Балканите е оценена още по римско време и днес, археолозите са констатирали това с откритията си на древните римски бани до Дебелт – Бургас, Нишка баня – Сърбия и много други.

Много хора по света вярваха, че къпането в определен извор, кладенец или река води до физическо и духовно пречистване. Форми на ритуално пречистване съществували сред индианците , вавилонците , египтяните , гърците и римляните. Днес ритуалното пречистване чрез вода може да се намери в религиозните церемонии на евреи, мюсюлмани, християни, будисти и индуси. Тези церемонии отразяват древната вяра в лечебните и пречистващи свойства на водата. Сложни ритуали за къпане се практикувани и в древен Египет, в много праисторическите градове и в Беломорските цивилизации.

Разгледайте още интересни материали от нашия Журнал