Начало/Грижата за нас/Релакс терапии/Терапия против стареене на кожата

Искате ли да останете млади завинаги? Кой не иска…

Не знаем как да спрем часовника, но можем да ви помогнем да заблудите камерите и огледалата, че сте по-млади. Ето няколко основни съвета, за да създадете ваш режим за грижа за кожата, от която се нуждаете.

anti-skin-therapies-spabg

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. С годините тя губи своя свеж вид и еластичността си. За щастие има много методи, които ни помагат да се борим със стареенето на кожата. Ето кои терапии казват “Не” на напредналите годинки:

Лазерна терапия и фотоподмладяване – вашият шанс за безупречна кожа. И двата метода са удобни, безопасни и бързи, а резултатът е по-гладка, равномерна и подмладена кожа.

Липокрафт – тази процедура все още не е позната в България. Тази терапия за подмладяване на кожата намалява белезите и стриите, използвайки мастни тъкани. Това е една естествена процедура за възстановяване на младостта на кожата.

Клетъчна терапия – в тази техника се използват столови клетки. С нея може да се постигне цялостно подмладяване. За успешна клетъчна терапия са нужни правилна диагноза и персонализирани процедури.

Биоидентична хормонална терапия – биоидентичните хормони са така синтезирани хормони, че да изглеждат, изпълняват и възпроизвеждат функциите на хормоните, които естествено се произвеждат от яйчниците. Те заменят това, което липсва в женското тяло, така че то да разполага с всичко необходимо и да изглежда така, както и преди промените. Тази терапия е особено успешна при менопауза.

Консултирайте се с медицинско лице винаги преди да предприемете терапии, свързани с Вашето здраве – на тялото или ума!

Да, тези терапии са представени като успешни от повечето дермални специалисти, но често се оказва, че те са скъпи, а някой от тях са направо недостъпни в България. Дори и изполването на тези процедури в здравословния интервал, препоръчван от специалистите, съществува и най-препоръчваната и издържала теста на времето, ефективна терапия за грижа за кожата, особенно тази на лицето – тя се нарича “ежедневна грижа”. Какво включва тя?

Измийте с нежно почистващо средство

Почистването е важно за премахване на всеки продукт за грижа за кожата или грим, който сте нанесли през деня, както и натрупаните естествени кожни масла, замърсители и бактерии. Това също означава, че вашите продукти за грижа за кожата ще могат да навлизат в кожата ви и да работят най-ефективно!

Ще искате да използвате нежен почистващ препарат, който да запазва хидро-липният слой на кожата и укрепва защитната ѝ функция, устойчива на дехидратация. Почистващите препарати с високо рН като естествените сапуни са много сурови и могат да оставят кожата ви уязвима на дразнене и инфекция. Изберете подходящото за вашата кожа:

Не подценявайте избледняването и неравномерната пигментация. Редовното хидратиране на кожата ви ще помогнат! Един чудесен продукт е този интензивен депигментиращ серум COLLAGENA Naturalis, който стимулира клетъчната регенерация и увеличава производството на колаген и еластин. Клиничните проучвания показват, че само след 3 месечна употреба, пигментните петна са намалени до минимум!

По принцип серумите съдържат по-висока концентрация на активни съставки, отколкото овлажнител. Най-добрите съставки против стареене, за които трябва да внимавате, са производни на витамин А и витамин С. Освен че увеличават колагена в кожата ви, те действат и като антиоксиданти, за да попият биологичния и екологичен оксидативен стрес, който се натрупва и всъщност причинява стареенето.

Ако сега търсите подходящ вариант за вас, можете да опитате няколко достъпни опции, които не съдържат твърде агресивни съставки – въпреки че не на всички тях, формулите им не са със серумоподобна текстура.

Хидратация, хидратация, хидратация

С възрастта, мастните жлези произвеждат по-малко себум . Въпреки че това означава по-малък шанс за акне, това също означава, че кожата ви ще изсъхне по-лесно. Една от големите причини за фините линии е неадекватната хидратация на кожата, но за щастие това лесно може да се оправи с добра опция за хидратация!

Потърсете овлажнител, който съдържа водозадържащи овлажнители като колаген и хиалуронова киселина. Преди нанасяне е необходимо кожата ви да е чиста, за да избегнете замърсяване, особенно, когато използвате нощен хидратиращ крем.

Българският колагенов хидролизат /използван като съставка колаген COLLAGENA/, произведен по патент на световно призната българска лаборатория, е с научно доказано молекулярно въздействие за възстановяване правилната структура на кожата! За разлика от много колагени, които замаскират липсата на активен ефект с филми върху кожата. Колагенът по български патент е гаранция за въздействие в дълбочина и на молекулярно ниво срещу бръчките. И не по-малко важното – Българският колагенов хидролизат не натоварва кожата при дълга употреба и не е нужно постоянно да заменяме и търсим подходящи за нас продукти! Но нека разберем, защо колагенът е ценен за красотата, младостта и здравината на кожата ни. Kолагенът е най-важният протеин на съединителната тъкан и благодарение на способността си да съществува под различни форми, той определя почти цялото състояние и вид на кожата. Колагеновите влакна по време на детството и юношеството, са успоредни помежду си и напълно свободни да се преместват едно спрямо друго, в следствие на което кожата е еластична, гъвкава и с много по-гладък вид. С времето, различно за всеки човек, влакната на колагена се променят (еволюират) по свой начин. С напредване на възрастта намалява количеството на водо-разтворим колаген в кожата, получава се видоизменен колаген в следствие на което кожата започва да губи от своята еластичност, става отпусната и суха, роговият слой се удебелява, появяват се бръчки. Това налага компенсирането на естествената загуба на разтворим колаген чрез допълнителното му доставяне чрез козметични продукти. Колагенът е клинично тестван и с доказани свойства. Той активира обмяната на веществата на съединителната тъкан и стимулира образуването на нови колагенови фибри.

Винаги нанасяйте слънцезащитни продукти

Защитата от слънце е един сигурен начин да запазите кожата си да изглежда възможно най-млада. Слънцето е отговорно за толкова много от видимите признаци на стареене на кожата ви, че увреждането от слънцето получава своя специална категория в дерматологията: фотостареене.

Слънчевите UV лъчи могат да причинят стареене чрез:

  • разграждане на колаген и причиняване на аномалии в еластина, което води до по-тънка кожа и бръчки;
  • причинявайки неравномерни пигментирани петна;

Затова използвайте слънцезащитен крем, а не само за плажа – използвайте го всеки ден.

Разгледайте още интересни материали от нашия Журнал