Искате ли да останете млади завинаги? Искате ли да спрете стареене на кожата си? Кой не иска…

Не знаем как да спрем часовника, но можем да ви помогнем да заблудите камерите и огледалата, че сте по-млади. Ето няколко основни съвета, за да създадете ваш режим за грижа за кожата, от която се нуждаете.

anti-skin-therapies-spabg

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. С годините тя губи своя свеж вид и еластичността си. За щастие има много методи, които ни помагат да се борим със стареенето на кожата. Ето кои терапии казват „Не“ на напредналите годинки:

Лазерна терапия и фотоподмладяване – вашият шанс за безупречна кожа. И двата метода са удобни, безопасни и бързи, а резултатът е по-гладка, равномерна и подмладена кожа.

Липокрафт – тази процедура все още не е позната в България. Тази терапия за подмладяване на кожата намалява белезите и стриите, използвайки мастни тъкани. Това е една естествена процедура за възстановяване на младостта на кожата.

Клетъчна терапия – в тази техника се използват столови клетки. С нея може да се постигне цялостно подмладяване. За успешна клетъчна терапия са нужни правилна диагноза и персонализирани процедури.

Биоидентична хормонална терапия – биоидентичните хормони са така синтезирани хормони, че да изглеждат, изпълняват и възпроизвеждат функциите на хормоните, които естествено се произвеждат от яйчниците. Те заменят това, което липсва в женското тяло, така че то да разполага с всичко необходимо и да изглежда така, както и преди промените. Тази терапия е особено успешна при менопауза.

Да, тези терапии са представени като успешни от повечето дермални специалисти, но често се оказва, че те са скъпи, а някой от тях са направо недостъпни в България. Дори и изполването на тези процедури в здравословния интервал, препоръчван от специалистите, съществува и най-препоръчваната и издържала теста на времето, ефективна терапия за грижа за кожата, особенно тази на лицето – тя се нарича „ежедневна грижа“. Какво включва тя?

Измийте с нежно почистващо средство

Почистването е важно за премахване на всеки продукт за грижа за кожата или грим, който сте нанесли през деня, както и натрупаните естествени кожни масла, замърсители и бактерии. Това също означава, че вашите продукти за грижа за кожата ще могат да навлизат в кожата ви и да работят най-ефективно!

Ще искате да използвате нежен почистващ препарат, който да запазва хидро-липният слой на кожата и укрепва защитната ѝ функция, устойчива на дехидратация. Почистващите препарати с високо рН като естествените сапуни са много сурови и могат да оставят кожата ви уязвима на дразнене и инфекция. Изберете подходящото за вашата кожа:

Не подценявайте избледняването и неравномерната пигментация. Редовното хидратиране на кожата ви ще помогнат! Един чудесен продукт е този интензивен депигментиращ серум COLLAGENA Naturalis, който стимулира клетъчната регенерация и увеличава производството на колаген и еластин. Клиничните проучвания показват, че само след 3 месечна употреба, пигментните петна са намалени до минимум!

По принцип серумите съдържат по-висока концентрация на активни съставки, отколкото овлажнител. Най-добрите съставки против стареене, за които трябва да внимавате, са производни на витамин А и витамин С. Освен че увеличават колагена в кожата ви, те действат и като антиоксиданти, за да попият биологичния и екологичен оксидативен стрес, който се натрупва и всъщност причинява стареенето.

Ако сега търсите подходящ вариант за вас, можете да опитате няколко достъпни опции, които не съдържат твърде агресивни съставки – въпреки че не на всички тях, формулите им не са със серумоподобна текстура.

Хидратация, хидратация, хидратация

С възрастта, мастните жлези произвеждат по-малко себум . Въпреки че това означава по-малък шанс за акне, това също означава, че кожата ви ще изсъхне по-лесно. Една от големите причини за фините линии е неадекватната хидратация на кожата, но за щастие това лесно може да се оправи с добра опция за хидратация!

Потърсете овлажнител, който съдържа водозадържащи овлажнители като колаген и хиалуронова киселина. Преди нанасяне е необходимо кожата ви да е чиста, за да избегнете замърсяване, особенно, когато използвате нощен хидратиращ крем.

Българският колагенов хидролизат /използван като съставка колаген COLLAGENA/, произведен по патент на световно призната българска лаборатория, е с научно доказано молекулярно въздействие за възстановяване правилната структура на кожата! За разлика от много колагени, които замаскират липсата на активен ефект с филми върху кожата. Колагенът по български патент е гаранция за въздействие в дълбочина и на молекулярно ниво срещу бръчките. И не по-малко важното – Българският колагенов хидролизат не натоварва кожата при дълга употреба и не е нужно постоянно да заменяме и търсим подходящи за нас продукти! Но нека разберем, защо колагенът е ценен за красотата, младостта и здравината на кожата ни. Kолагенът е най-важният протеин на съединителната тъкан и благодарение на способността си да съществува под различни форми, той определя почти цялото състояние и вид на кожата. Колагеновите влакна по време на детството и юношеството, са успоредни помежду си и напълно свободни да се преместват едно спрямо друго, в следствие на което кожата е еластична, гъвкава и с много по-гладък вид. С времето, различно за всеки човек, влакната на колагена се променят (еволюират) по свой начин. С напредване на възрастта намалява количеството на водо-разтворим колаген в кожата, получава се видоизменен колаген в следствие на което кожата започва да губи от своята еластичност, става отпусната и суха, роговият слой се удебелява, появяват се бръчки. Това налага компенсирането на естествената загуба на разтворим колаген чрез допълнителното му доставяне чрез козметични продукти. Колагенът е клинично тестван и с доказани свойства. Той активира обмяната на веществата на съединителната тъкан и стимулира образуването на нови колагенови фибри.

Винаги нанасяйте слънцезащитни продукти

Защитата от слънце е един сигурен начин да запазите кожата си да изглежда възможно най-млада. Слънцето е отговорно за толкова много от видимите признаци на стареене на кожата ви, че увреждането от слънцето получава своя специална категория в дерматологията: фотостареене.

Слънчевите UV лъчи могат да причинят стареене чрез:

  • разграждане на колаген и причиняване на аномалии в еластина, което води до по-тънка кожа и бръчки;
  • причинявайки неравномерни пигментирани петна;

Затова използвайте слънцезащитен крем, а не само за плажа – използвайте го всеки ден.

Разгледайте още интересни материали от нашия Журнал