С нарастването на броя на хората с наднормено тегло всяка година, в световен мащаб, става все по-очевидно, че традиционните пътища за отслабване (диети, упражнения и т.н.) не го намаляват. Проблемът с наднорменото тегло не е просто естетиката по отношение на формата и размера на тялото. Наднорменото тегло е сериозен риск за здравето, тъй като може да доведе до други медицински проблеми като диабет, високо кръвно налягане, сънна апнея, бъбречни заболявания, някои видове рак и много други. Не само наднорменото тегло увеличава риска от медицински/ физически проблеми, но и проблеми с психичното здраве. Като цяло хората с наднормено тегло са склонни да се борят с ниско самочувствие, повишена тревожност и депресия. Ясно е, че наднорменото тегло може значително да повлияе на живота на човека.

Показана е примерна терапия по Ендермология на Медицински център “ROSH” – Москва

В свят като нашия почти няма човек, който да не се стреми към една по-добра версия на себе си. Заради това продължават да се усъвършенстват все повече терапии за отслабване и извайване на желаното тяло, които ни помагат да изведем на преден план най-доброто за себе си. Ето кои са най-любопитните сред тях:

Ендермология – иновативна техника по френски модел, която ви помага да кажете завинаги сбогом на целулита. Действа на принципа на дълбокия, вакуумен или лимфодренажен масаж.

Антицелулитни терапии – зоните с целулит не се влияят от физически упражнения и диети. Ето защо съществуват антицелулитни процедури. Те са с продължителност до 35 минути. За оптимални ефекти са нужни 15-20 такива процедури.

Напоследк специалистите обръщат по задълбочено внимание на една терапия за отслабване – форма на когнитивна поведенческа терапия (cognitive behavioral therapy (CBT), която е подход към психотерапията – използвана за лечение на множество проблеми. Когнитивната поведенческа терапия помага на хората да повишат осведомеността си и в крайна сметка да предизвикат и променят негативните познания (или мисли), които често водят до „нездравословното“ поведение. CBT може също да помогне на хората да стигнат до същността на проблема си, тъй като връзката с храната често е само симптом на по-задълбочен, личен проблем.

Никога не забравяйте, въпреки съветите които ще видите при нас, да се консултирате с вашия личен терапевт или лекар за процедурите, от които имате нужда. Приема на каквито и да е било хранителни добавки не отменя нуждата на организма от правилно и разнообразно хранене и не я замества.

Спортна терапия на мускулите – този иновативен метод стимулира вискозитета и еластичността на мускулите. Благодарение на него се сдобивате с тяло, за което сякаш сте работили с месеци във фитнес залата.

Липолазер – техниката видимо намалява подкожната мастна тъкан.

Криолиполиза – един от най-популярните методи за отслабване в момента. Представлява изстудяване на кожата с цел отстраняване на мастните клетки.

Разбира се, правилното хранене, на повече здравословните плодове и зеленчуци е един от начините за детоксикация и здравословен режим на работа на органите в нашето тяло. Разберете повече за навиците на здравословното хранене в кулинарния каталог на България.

Разгледайте още интересни материали от нашия Журнал

Може да разгледате също нашата хидратираща серия натурална козметика за вашата кожа

Може да разгледате също нашата хидратираща серия натурална козметика за вашата кожа