Начало/Грижата за нас/Релакс терапии/Точния терапевт и неговите съвети

Намирането на точния терапевт зависи както от образованието на дадения човек, така и от вашите индивидуални нужди. Понякога може да ви трябват няколко специалисти, които да изготвят специална и индивидуална за вас програма.

Масажистите в повечето случаи са хората, които могат най-адекватно да ви предложат най-доброто за моментното ви състояние. Между специалиста и вас няма лекарства и медикаменти – всичко се свежда до носещото здраве докосване.

Анти-стрес масаж

За да се насладите максимално на ползите от масажа, ви е нужен наистина добър масажист. Противно на всеобщото схващане, истинският специалист не е типичният мускулест мачо. Той трябва да умее да усеща вашите мускули, да работи в ритъм и да е издръжлив. Професионалистът може да бъде познат по това, че умее да използва собственото си тегло в масажа. Освен това той задължително трябва да има диплома за дейността си.

Истинският терапевт не разбира от всичко. Всеки е специалист в своята област, така че заложете на такъв, какъвто ви е необходим. Ориентирайте се какъв точно масаж ви е необходим и потърсете такъв специалист.

Мазилата се използват рядко, само при строго изискващи това случаи. Болката и синините не са сред нещата, които ще ви причини един истински терапевт. Продължителността на масажа също издава дали сте попаднали на точния човек. За цяло тяло масажът е около час, разпределен по зони. Има стандарти, които всеки професионален терапевт трябва да следва. Удължаването или съкратяването на времето на процедурата е сигнал за нередност.