Начало/Грижата за нас/Релакс терапии/Точния терапевт и неговите съвети

Намирането на точния терапевт зависи както от образованието на дадения човек, така и от вашите индивидуални нужди. Понякога може да ви трябват няколко специалисти, които да изготвят специална и индивидуална за вас програма.

Масажистите в повечето случаи са хората, които могат най-адекватно да ви предложат най-доброто за моментното ви състояние. Между специалиста и вас няма лекарства и медикаменти – всичко се свежда до носещото здраве докосване.

Анти-стрес масаж

За да се насладите максимално на ползите от масажа, ви е нужен наистина добър масажист. Противно на всеобщото схващане, истинският специалист не е типичният мускулест мачо. Той трябва да умее да усеща вашите мускули, да работи в ритъм и да е издръжлив. Професионалистът може да бъде познат по това, че умее да използва собственото си тегло в масажа. Освен това той задължително трябва да има диплома за дейността си.

Истинският терапевт не разбира от всичко. Всеки е специалист в своята област, така че заложете на такъв, какъвто ви е необходим. Ориентирайте се какъв точно масаж ви е необходим и потърсете такъв специалист.

Мазилата се използват рядко, само при строго изискващи това случаи. Болката и синините не са сред нещата, които ще ви причини един истински терапевт. Продължителността на масажа също издава дали сте попаднали на точния човек. За цяло тяло масажът е около час, разпределен по зони. Има стандарти, които всеки професионален терапевт трябва да следва. Удължаването или съкратяването на времето на процедурата е сигнал за нередност.

При различни видове дерматити и проблемна кожа се обърнете към личния си лекар. Повечето от тях, които си вършат работата съвестно, ще познават поне един добър кожен специалист при който да ви изпратят. За съжаление, концентрацията на наистина добрите кожни специалисти вече е предимно в големите градове или най-вече в частните дерматологични клиники. Със сигурност има и различни начини за профилактика и подържане тонуса на кожата ви и в домашни условия. Грижата за кожата ви е необходимо да е един непрестанен процес. Съветваме ви да използвате предимно натурална козметика в грижата за лицето и кожата, съставена предимно от необходимите екологично чисти продукти и съставки.

Разгледайте още интересни материали от нашия Журнал

Може да разгледате също нашата хидратираща серия натурална козметика за вашата кожа

Може да разгледате също нашата хидратираща серия натурална козметика за вашата кожа