massage spa-bg
ОЩЕ МАСАЖИ

Масажната терапия, предлагана в спа-центровете е не само за релаксация и превенция на здравословни проблеми, но също има и лечебна цел. Масажният терапевт внимателно планира вида на масаж, след подробна дискусия с клиентите си. Масажната терапия често се комбинира с парна сауна преди и след масажа, с цел лекуване на Ваше конкретно оплакване. Козметичното лечение, като лицева и кожна терапия, се предхожда парна баня, с цел отваряне на порите на кожата. Парната баня помага за хидратиране и омекотяване на кожата. Повечето спа терапевти се специализират в масажната терапия, но е възможно да попаднете на спа терапевт, без той да използва масаж. 

Екология, Спорт, Здраве
ОЩЕ ЗА ТЕРАПИЯТА

Съвременните спа-терапии са предназначени да се противопоставят върху активния и забързан начин на живот на днешните времена и да възобновят активните сили на човешкият организъм. Те могат да варират от обикновен масажен стол в няколкодневна спа-почивка до ежемесечна релаксация в луксозен спа център. Всеки може да посети тези места за отдих. Някои спа центрове в България и на Балканите предлагат смесица от терапии, освен масажи. Тази грижа за тялото и душевността ви осигурява по-балансиран и интегриран живот и помагат за съживяване на умореното ви тяло, съживяване на ума ви и захранване на вашия дух.

Да си красив днес е толкова важно, че все повече хора са склонни да се подложат на болезнени пластични интервенции. Това даде тласък на алтернативните процедури за разкрасяване, които не изискват скалпел и които се радват на все по-широка популярност. В стремежа към перфектно тяло са изобретени редица интересни процедури и техники. Всеки който желае, може да се възползва от релаксиращи терапии за оформяне на седалище, плосък корем, заличаващи стрии и дори бюстопластика – моделиране на бюста без скалпел. При процедурите за лице пък на мода са радиочестотните и инфрачервени методи за лечение и подмладяване, които са на по-висока цена, но гарантират ефект като след пластична операция. И разбира се – най-важното – редовната и пълноценна грижа за тялото е несъизмерима за пълноценен и здравословен живот и дълголетие.

balans-metitacia
Медитацията

Медитацията е подход за обучение на ума, подобно на начина, по който фитнесът е подход за обучение на тялото. Съществуват много техники за медитация. Ето защо е от ключово значение да се научите как да медитирате.


Изключително трудно е за начинаещия да седи в продължение на часове, да не мисли за нищо и/или да се потопи в т.нар. състояние на празен ум. Има много инструменти, като видеа за начинаещи и треньори, които могат да ви помогнат да започнете. Най-добре е да стартирате, като се съсредоточите върху дишането. Това ще ви помогне най-лесно да постигнете най-важното нужно за медитацията, а именно – концентрацията.

krasota_zdrave_spa_bg

Естествената красота е пряко свързана с доброто здраве. Това се отразява върху тялото под формата на блестяща кожа, розови устни и блестяща коса. Здравето и красотата са следствие на здравословното хранене, физическата активност и пиенето на много вода. Ако живеете здравословно, ще сте винаги красиви и омайни – не го забравяйте.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански