Ако имате нужда от дълбока релаксация, облекчаване на стреса или просто искате да се поглезите, един от нашите  луксозни спа почивки  е за вас. С дестинации, вариращи от южна до северна България, от източна до западна – ще можете напълно да се откъснете от стреса и напрежението на ежедневието и да се отпуснете сред  зашеметяващата ни природа.

Всяка от спа процедурите, с които можете да се запознаете на нашите страници има разнообразие от лечебни процедури за масаж и терапии за облекчаване на напрежението в мускулите и насърчаване на здравето. Ето и нашето полезно ръководство за това какво включва всяка спа терапия или лечение, така че да можете да решите на кои от тях да се насладите или просто да направите релаксираща  здравословна почивка . Ето няколко примера за видове масажна терапия:

Акупресурен масаж:

Ако търсите анти-стрес и облекчаване на болката, този тип терапия може да бъде подходяща за вас. Тя включва упражняване на натиск върху определени точки на тялото, подобно на точките, използвани в  акупунктурата . Терапевтът ще приложи нежен, но твърд натиск върху областите на тялото с върховете на пръстите си, за да насърчи вътрешната енергията да се активизира точно на това място и да подпомогне за облекчението. Акупресурния масаж се оказва, че е фантастичен за релаксация за ума и тялото, подобряване на кръвообращението, облекчава на всички болки и болки, подпомага възстановяването на наранявания и като цяло повишава вашето благосъстояние.

Абдоминален масаж:

Абдоминален масаж, или коремният масаж включва натиск върху корема и тазовата област. При жените се използва предимно за лечение на изместена матка, но също и за безплодие, болезнени или нередовни периоди, хормонален дисбаланс, проблеми с пикочния мехур, запек и проблеми с яйчниците. Също така може да бъде от полза за мъжете, които страдат от храносмилателни нарушения, проблеми с пикочния мехур , болки в тазовата област, докато се възстановяват на една   лечебна спа почивка .

Тайландски масаж:

Един от най-популярните видове терапия за масаж, тайландски масаж включва комбинация от акупресура, разклащане на тялото и подпомагане на разтягането. Обикновено се прави на пода и се извършва с помощта на краката, коленете, лактите, палците и дланите; Можете да имате пълен масаж на тялото или да го насочите към конкретна проблемна област. Това е чудесен избор, ако искате да лекувате болка в гърба или рамото, схванат врат или мускулно напрежение. Той също така спомага за подобряване на кръвообращението.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Дълбока релаксация
Средна оценка:  
 1 оценки
от Миглена за Дълбока релаксация

Така е, лечебните масажи наистина помагат.