Дехидратацията, в комбинацията с умората и стресът, водят до редица здравословни проблеми. Ето защо техники, като ароматерапията, масажът и хидротерапията, са перфектни за подобряване на цялостното благосъстояние на организма. Ароматерапята, масажът и водолечението, известно като хидротерапия, са известни с потенциалните си ползи за ума и тялото. Съчетанието между трите елемента води до цялостно подобрение в организма и духа на индивида. Трите могат да се комбинират както заедно, така и поотделно, най-вече в СПА центровете.

Едно от най-разпространените днес съчетание, е това между ароматерапията и масажът. Тази комбинация от масажни техники и разнообразието от етерични масла може много по-бързо да доведе до пълноценни и персонализирани резултати за здравето и благосъстоянието на хората, в зависимост от техния здравен статус. Хидротерапията, от друга страна, също се съчетава по уникален начин с ароматерапията и масажните техники. От една страна е механичният, воден масаж, който е изключително релаксиращ и води до цялостно отпускане. В съчетание с различни масла и билки пък е ароматната хидротерапия, при която съставките са разтворени директно във водата. Така те много по лесно попиват в кожата и водят до много по-бързи резултати.

В една от своите разновидности ароматерапията включва масажи. В този случай масажистът подготвя смес от етерични масла и базово масло (или лосион) и прилага сместа към кожата на клиента чрез масаж. Ароматерапевтът може да се съсредоточи върху създаването на синергична смес от няколко масла, което означава, че избраните масла са подбрани, за да се подобрят взаимно свойствата си. Когато се смесват, се получава един невероятно приятен аромат и консистенция с много по-мощно потенциално въздействие. Комбинацията има дълбок ефект върху здравето и благосъстоянието. В зависимост от нужните на клиента, този ароматерапевтичен масаж облекчава болка, главоболие, тревожност и стрес, подобрява имунната система и засилва циркулацията на кръвта, а също така се явява и като естествено допълнение към настоящото лечение.

Хидротерапия
Ароматерапия
Масажи
Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Ароматерапия, масаж и хидротерапия – как да ги комбинираме?
Средна оценка:  
 1 оценки
от Миглена за Ароматерапия, масаж и хидротерапия – как да ги комбинираме?

Съчетанието между Ароматерапия и масаж е страхотно и много отпускащо преживяване, преоръчвам с две ръце. 🙂