Билки в България

България е една от най-невероятните страни в света. На територията и растат толкова много и толкова разнообразни билки, че дори тибетските монаси ни завиждат. Всеки знае, че най-доброто лекарство, както и разкрасително средство, са именно натуралните билки. Практиката да се използват билки за красота датира още от най-древни времена. Когато не са съществували скъпи кремове и процедури със сложни имена, дамите са разчитали именно на растенията, за да постигнат свеж и красив вид.

Билките и разкрасителните процедури вървят ръка за ръка. Семената, корените и листата им се приготвят по специални технологии, за да донесат желания ефект. Някои се използват самостоятелно, други в комбинация една с друга. Една част от тях се използват за външна употреба, като осигуряват мечтаните здравина на кожа, коса и нокти. Други пък се приемат вътрешно, защото красотата си личи именно отвътре навън.

Научете повече за грижата ни към нас

Ето кои са най-популярните видове билки, които се използват в България:

Лайка

В древни времена отварата от лайка е помагала на дамите да скрият тъмните кръгове под очите си. Днес тя се използва за защита на коса, очи и кожа. Препоръчва се при косопад и кожни проблеми.

Невен

Кожни проблеми, рани, екземи, разширени вени – с невенът забравяте за тях. Най-често се използват цветовете на растението.

Куркума

Препоръчва се на дами с по-светла кожа, които искат да са сияйни. Маски с куркума могат да се правят на цялото тяло. Използва се като съставка на слънцезащитни кремове и в депилиращи маски.

Алое

Кожните белези, изгарянията и косопадът изчезват с помощта на алоето. Смята се, че растението може да забави процесите на стареене.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Средна оценка:  
 0 оценки