Да имаш шанса да се измъкнеш и да отидеш на СПА при положение, че имаш малки деца, си е като да спечелиш 6-ца от тотото-малшанс! Е, доживях и аз! И ооо, да, заслужаваше си! Но да започнем отначало…

Преди два месеца, насред зимата и кофти настроението ни покрай студа, приятели ни поканиха да отидем на почивка в планината за уикенда. Съмненията ми, че ще успеем да се включим в пътуването предвид цялата лудница вкъщи бяха големи. НО СИЛАТА беше с нас и хей ни на-благополучно пристигнахме в позабравения от мен Велинград.

Велинград

Спомените ми за града не бяха кой знае какви, тъй като съм ходила там преди повече от 15 г.  Знаех само, че се слави като СПА столицата на България и очакванията ми бяха градът да е претъпкан с гигантски помпозни комплекси един до друг. Да, ама не.  Влизайки в него, бяхме като в пасторална картина-домашни животни пасяха, дървета и свежест ни заобикаляха отвсякъде. Някакво мега спокойствие те обзема, дори само поглеждайки навън и съпоставяйки всичко с ежедневния забързан живот в големия град. Наистина има много хотели, но са разположени така, че да не пречат на гледките и усещането за уют, което дава планината.

Настанихме се в хотела и естествено първата ни грижа бе да отидем в Уелнес и СПА центъра му. Еми друго си е като се отпусне и поглези човек на басейн, джакузи-те са ясни, всеки ги обича. Но СПА частта определено беше „моето нещо”. Реших, че първият ден ще разпусна с масаж на цялото тяло-имах нужда от него както физически, така и психически. След него бях като преродена! Тялото ми се почувства страхотно, заредих се с енергия и желание да пробвам още и още от екстрите в СПА-то.

Предлагаха се толкова много видове терапии, че определено имах нужда от време, докато реша коя глезотийка да си приложа. Наизбежно, като всяка жена, която иска да изглежда добре, посветих второто си посещение на грижа за лицето – избрах си почистваща и хидратираща терапия. Не ми се вярваше, че за толкова кратко време може да се постигне ефектът “WOW”, но тези магьосници успяха да ме опровергаят. Убедих се, че не е нужно много време, за да се придаде отпочинал, здрав и свеж вид на кожата на лицето и определено си слагам точка в to do list-а ми за по-често подлагане на терапии от този тип!

За финал на този откраднат от действителността ни уикенд реших да дозаредя батериите с релаксираща терапия за тяло. И не сбърках. Имате ли шанс да опитате подобно удоволствие, не се чудете! Ароматни масла, вана с розова вода, вулканични камъни -каквото и да изберете, все ще си заслужава!

Пишейки тези редове, вече обмислям следващото пътуване и ще го планирам така, че да има поне едно ново СПА –преживяване, което мога да опитам и опиша по-късно за вас, не само от Велинград!

Ваша Диана 🙂

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Една чудесна емоция от почивката във Велинград
Средна оценка:  
 3 оценки
от Велин за Една чудесна емоция от почивката във Велинград

Идеалната почивка 🙂

от Ина за Една чудесна емоция от почивката във Велинград

Звучи чудесно. ☺️

от Миглена за Една чудесна емоция от почивката във Велинград

Прекрасна почивка сте си направили 😉