Всяка дама, която държи на естествената красота и здрав вид, опитва какво ли не, за да го постигне. Къде е тайната на успеха? Какво да правим, за да дадем на тялото и духа си здраве и красота?

Няма как да не започнем от храната, която приемаме. Колкото по-малко преработена е тя, толкова по-добре. Ако заложим и на сезонните плодове и зеленчуци, сме на прав път към правилния начин на хранене. Домашно приготвените ястия не могат да се сравнят с полуфабрикатите, които бълват от витрините на всички магазини. За никого не е тайна, че консервантите и добавките в купуваните храни не са най-доброто, което можем да дадем на тялото си, точно напротив. Ако имате дори половин час, бихте могли да изберете някоя от морето с рецепти, намиращи се в интернет пространството, и да приготвите бърз обяд или вечеря за семейството. Избирайте и купувайте по възможност продукти от доказани производители, местни пазари или от бабите на село (силно препоръчително!)

Движението е следващият фактор, който влияе на здравия ни външен вид. Ясно е, че времето ни е ценно и свободно такова в забързаното ежедневие се намира рядко, НО трябва да намерим поне половин час дневно за раздвижване. То може да бъде просто ходене пеша до работа (примерно пропуснете няколко спирки от градския транспорт), каране на колело/велоаргометър, тичане, фитнес или бърза разходка в парка след работа. Чудесен начин да покачите пулса и адреналина си, и то стопявайки калории, би било чрез танци в любим клуб или дискотека. Дайте движение на тялото си и ще видите как то ще ви се отплати.

Натуралната козметика е нещото, което не бива да забравяме, говорейки за здраве. От няколко години нашумяха био магазините и щандове, от които лесно и срещу не много пари могат да се закупят био/натурални продукти. Вече и децата знаят, че кокосовото масло би могло да се използва за всичко: от готвене до маски за коса и помада за тяло. Същото се отнася и за зехтина и яйцата, използвани широко в домашната кометика от време оно.

Истината е, че комерсиалната козметика съдържа доста вредни елементи и без да го осъзнаваме, даваме на тялото си химикали ежедневно. Или както се казва-ако не можете да ядете нещо, не го нанасяйте върху кожата си!

Почивката и спокойствието са нещото, което рядко зависи изцяло и само от нас, но без тях здравето и съответно добриет външен биха били химера. Така трябва да разпределим ангажиментите си, че да намираме време за регулярна почивка, която да възстанови тялото и ума ни. Едни обичат спа процудери други разходки в гората, трети-да четат книжка, излегнати в хамак на двора. Няма значение кое ще изберем, стига резултатът да е спокойствие на ума и тялото, който веднага ще се отрази на външния ни вид. Или както се казва в една латинска сентенция: „Спокойствието е най-доброто лекарство.“

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Естествен вид и здраво тяло
Средна оценка:  
 1 оценки
от Миглена за Естествен вид и здраво тяло

Полезна статия с ценни за всяка жена съвети. 🙂