Може би наистина искате да оцветите прост една книжка с детето, или искате да започнете да пишете за намеренията си, които имате за следващата седмица. Може би искате да хвърлите един добър плейлист на лаптопа и да танцувате сами в спалнята си. Можете да започнете файл с комплименти, да документирате това, които хората казват за вас, опитайте да ги прочетете след време. Имайте чувство за хумор, прочетете няколко комикси, които ви харесват. Проверете емоциите си, седнете спокойно и просто назовете без да мислите много какво чувствате. Напишете мислите си, отидете за петнадесет минути да свършите нещо, което ви притеснява, след което прочетете пак написаното на сичето и го изхвърлете.

Обърнете внимание на нещо, което обикновено правите на автопилот

Може би това е къпането, шофиране, хранене или някаква сутрешната рутина. Например, когато вземате душ; забележете как водата се стича върху кожата ти, в косата ти. Чуйте звуците на водните капки. Опитайте да си направите масаж, нанесете сапун в области, в които се усещате напрегнати и разтривайте в тях. Вдишайте дълбоко ароматите около вас. Когато приключите с душа си, направете крачка назад от водата, преди да я спрете. Затворете очи и вдишайте дълбоко, без да мислите за нищо и се почувствайте готови за деня си.

Оставете устройствата си изключени поне за един час

Ако сте привързани към телефона си (който всъщност е един предмет), един от най-добрите начини да си почине ума ви е просто да го оставите настрани. Превключете всичко в самолетен режим и се освободете от социалните медии и електронната поща. Твърде много време, прекарано пред екрана е свързано с всички видове физически, емоционални и здравословни проблеми, включително напрежение в очите и увреждане на мозъка. Затова оставете телефона си и се настройте в настоящия момент. Да погледате небето или просто да послушате тишината. Вашето здраве ще ви благодари.

Когато започнете с 20 минути на ден, наистина да настаните това време в ежедневието си, ще усетите стабилността и спокойствието на ума, ще усетите, че по такъв начин той ще работи най-добре за вас.

Това, което правите всеки ден, може да се промени също толкова просто или толкова често, колкото смятате за подходящо. Ако един ден трябва да лежите на земята и да затворите очите си, докато слушате музика, а на следващия ден трябва да снимате сред природата за 10 минути, опитайте след това да се разтегнете за още 10, това е напълно достатъчно, но и твърде индивидуално за всеки.

Разберете какво наистина работи най-добре за вас. Намерете неща, които не се чувстват като работа или задача, или не са обладаващи вашите мисли. Помислете как можете да се ангажирате да дадете време за много буквално прости неща. Независимо дали сте отделили това време, когато се събудите сутрин или направите почивка за обяд, дори да решите да го направите вечерен ритуал, си поставете цел да поддържате тази практика като обичайна част от рутината си.

И тогава, с това малко внимание към грижата за самия себе си, мъглата в мислите ви ще се вдигне. Ще се почувствате по-свързани със себе си и света около вас. Ще се насладите на малките удоволствия и нищо няма да изглежда толкова трудно, колкото преди. Подобно на една кола, трябва да сте настроени така, че да не се нуждаете от цялостен основен ремонт.

Както гласи старата поговорка, “вашето здраве е вашето богатство.” Тези мигове са един от най-добрите начини за защита на вашето умствено, физическо и емоционално здраве. Няма по-важна работа или задължение от доброто здраве и вътрешна красота.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Грижата за ума – наръчник за самопомощ
Средна оценка:  
 0 оценки