Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

Добре известно е, че свободните радикали причиняват преждевременно удебеляване на косата. Липсваше реално решение и за борба с цвета на  сивите коси. Досега този проблем се решаваше с помощта на оцветители (къна, цветен спрей и др.).

Мечтата на много хора да възвърнат естествения си цвят без да използват боя за коса вече е възможна! Експерти от френската лаборатория Givaudan създадоха Darkenyl™, който противодейства на биологичния процес на побеляване на косата.

В продължение на четири месеца, по време на лабораторни тестове, доброволците са имали до 56% намаление на появата на нова бяла коса. Уникалното действие на Darkenyl™ работи чудесно независимо от пола и може да се използва за всеки тип и цвят коса.

„Да имаш бяла коса определено вече не е необратим феномен!“ Амандин Скандолера, ръководител на екипа за биологична оценка на Darkenyl, каза на международния форум In-Cosmetics. Вече можем да се възползваме от тази революционна съставка, благодарение на REcolor EXPERT – първият продукт у нас, който съдържа Darkenyl™.

Защо Darkenyl™ може да възстанови вашия естествен цвят?

Революционната съставка съчетава две синергични молекули – таксифолин глюкозид и N-ацетил-тирозин. Неговите антиоксидантни свойства намаляват увреждането на космените фоликули поради свободните радикали (-53%) и също така помагат за защитата на съществуващите меланоцити, които са отговорни за пигментацията (+ 189%). По този начин Darkenyl™ ефективно се бори със сивата коса и подпомага растежа на естествено оцветените части.

Как действа Darkenyl?

· Намалява ROS (реактивни кислородни видове, които са отговорни за увреждането на тъканите) увреждане на меланоцитите чрез активиране на антиоксидантна защита;

· Увеличава меланогенезата (биохимичен процес, при който безцветната аминокиселина тирозин се трансформира в неразтворим цветен полимерен меланин);

· Стимулира клетките да продължат производството на пигмент;

Известната марка COLLAGENA включи революционната съставка Darkenyl™ в спрей за възстановяване на естествения цвят на косата REcolor EXPERT . По този начин направи иновациите достъпни за всички. Сега можем да възвърнем естествения цвят на сивата коса, можем да се радваме на гъста и силна коса, всичко това благодарение на REcolor EXPERT.

Разгледайте още интересни материали от нашия Журнал