Начало/Публикации/Журнал/Как се премахват татуировки?

КАК СЕ ПРЕМАХВАТ ТАТУИРОВКИ? ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ – ЛАЗЕРИТЕ ЗАСЕНЧВАТ ДРУГИ МЕТОДИ
СЪВЕТИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ
Назад във времето татуировките се смятаха за постоянни, но благодарение на напредъка на лазерните технологии, днес можем да премахнем татуировките по-безопасно и ефективно, включително премахване на мастилото за татуировки с по-малко обработки и третиране на цветове на мастилото, които някога са били трудни за премахване. За най-добри резултати след всяко лечение, следвайте тези съвети от сертифицирани чуждестранни дерматолози.

Изгубила ли е татуировката своята привлекателност? Изглежда ли вашият перманентен грим по-малко привлекателен, отколкото сте си представяли? Ако мислите да премахнете и двете, трябва да знаете един ключов факт – лазерите до голяма степен замениха други методи за премахване на татуировки. Благодарение на последните постижения в лазерните технологии, днешните лазери могат да махнат татуировките по-безопасно и ефективно, мастилото за татуировки с по-малко обработки, мастилени цветове, които някога са били трудни за премахване. Въпреки че технологията се е подобрила, вашите резултати все още зависят почти изцяло от човека, който извършва премахването на татуировката. Ето защо ви препоръчваме задължително да се консултирате със специализиран дерматолог.
За да ви разкажем какво да очаквате от лазерното премахване на татуировки, ще разкажем някои въпроси, които пациентите често питат дерматолозите при премахването на татуировки.
Преди и след лазерно премахване на татуировки:
Просто искам да премахна татуировка. Защо имам нужда от консултация? Всъщност има какво да се помисли, преди да премахнете татуировка. Това включва:
Колко дълбоко мастилото прониква в кожата ви? Цветовете в татуировката? Много зависи къде татуировката се намира на тялото? Има ли значение лекарствата, които приемаме? Ако някога сме имали повдигнат белег?

Консултацията може да бъде полезна и за вас. Това ви дава възможност да задавате въпроси. Може да поискате да видите снимки преди и след пациентите, които вашият дерматолог е лекувал с лазерно премахване на татуировки. Виждането на тези снимки може да ви покаже какво да очаквате.
Не мога ли просто да отида в тато-студиото или спа център, който предлага лазерно премахване на татуировки?
За да бъде лазерното премахване на татуировки безопасно и ефективно, специалистът, който премахва татуировката, трябва да вземе предвид много неща, включително вашето здравословно състояние. Доказаните дерматолози имат нужното медицинско обучение да отчетат реално състоянието на вашето здраве и здравето на кожата ви, защото това е важно при тази процедура. Те знаят кой може безопасно да направи лазерно премахване на татуировки. Ако решите да отидете при татуист или естетист, няма да се възползвате от професионалното мнение това медицинско обучение. Неприятни страничните ефекти могат да се появят по-често, когато някой не специалист извърши процедурата.

Какви са възможните странични ефекти от лазерното премахване на татуировки? Някои хора развиват светли или тъмни петна по кожата си. Тези петна са склонни да изчезват в рамките на 6 до 12 месеца. Други нежелани реакции са редки, когато се извършват от дерматолог-специалист, който използва лазери. Когато някой от тях нямат медицинско обучение, нежелани реакции са по-чести – белези: промени в текстурата на кожата, изгаряния и други рани;
Тъй като татуистите и естетистите често използват само един лазер, възможно е да видите част от мастилото си. Един лазер не може да премахне всички цветове на мастилото. Искам да си премахна татуировката веднага.

Въпрос: Защо ще имам нужда от повече от една сесия за лазерно лечение?
Отговор: Когато си направите татуировка, художникът на татуировки нанася мастилото. Лазерът не може безопасно да разгради всички слоеве за една сесия. Една временна пауза между премахванията също е необходимо условие за здравословното премахване. Кожата ви се нуждае от време, за да се излекува. След лазерно премахване на татуировка може да видите известно зачервяване, подуване и мехури. Вашето тяло също се нуждае от време, за да „измие“ мастилото. Да, тялото ви, а не лазерът елиминира мастилото. Когато светлината на лазера удари мастилото, светлината разбива мастилото на малки частици. Вашето тяло трябва да „премахне“ тези малки частици. След всяко процедура, татуировката ви би трябвало да изсветлява, ако се изпълнява правилно.
Въпрос: Безопасно ли е премахването на татуировки с лазер за всички?
Отговор: Повечето хора могат безопасно да премахнат лазерно своите нежелани татуировки. Има обаче няколко изключения. Нуждаете се от здрава имунна система, за да се случи лазерното премахване на татуировки. Жените, които са бременни или кърмят, не трябва да се подлагат на такива процедури. Не защото нямат имунна система, но в тези периоди тя е дестабилизирана.
Въпрос: Боли ли лазерното премахване на татуировки? Лазерното премахване на татуировки може да ви накара да се чувствате неудобно и да бъде болезнена процедура. За да предотвратите дискомфортът и болката, дерматолога ви може да ви даде обезболяващи средства по негова преценка.
Въпрос: Има ли нещо, което мога да направя, за да улесня и подпомогна процеса по премахване на татуировките си?
ere

Да, вие играете ключова роля в резултатите, които желаете да постигнете. Правете следното и ще спомогнете за постигане на възможно най-добри резултати и да намалите риска от странични ефекти:
Запазете всичките си срещи за лазерно премахване на татуировки. Твърде често хората спират терапията си, преди да видят крайният резултати. Всяка следваща процедура по премахване „изчегърква“ все повече мастило.
Следвайте инструкциите на вашия дерматолог за грижата у дома. Може да се наложи да измиете мястото, да нанесете антибиотичен мехлем няколко дни. Важно е също да нанасяте и хидратиращ крем и да се покрива зоната, докато кожата се излекува.
Защитете третираната кожа от слънцето за 3 месеца минимум . Най-добрият начин да защитите кожата си е да носите дрехи, които покриват зоната. Облеклото, покриващо обработената ви кожа, трябва напълно да блокира светлината.
Въпрос: Имам малка татуировка. Няма ли как, крем или маз за премахване на татуировки да действат толкова добре, колкото лазерното премахване на татуировки?
Отговор: Не възприемайте изкушението да премахвате татуировките си като проект „направи си сам“. Вашето здраве и външният вид на кожата ви са заложени на карта в такъв тип експеримент.

Може да разгледате също нашата хидратираща серия натурална козметика за вашата кожа

Може да разгледате също нашата хидратираща серия натурална козметика за вашата кожа