С времето кожата губи своята еластичност. Причините за това са много – рязка загуба на тегло, при бременност или е следствие на нормалния процес на стареене. Ето защо има и много процедури, които да направят този процес обратим, за да имате отново здрава и стегната кожа. Първата процедура за стягане е приложима у дома. Преди душ е редно да ексфолирате отпуснатата кожа. Нужна ви е скраб или инструмент за ексфолиране, с който да премахнете мъртвите клетки и да подобрите притока на кръв. Така всеки ден премахвате по пласт от отпуснатата кожа, която в крайна сметка ще изчезне.

Всеки ден използвайте овлажнител с витамини и протеини и прилагайте крем, стимулиращ производството на колаген и еластин върху проблемната зона. Удачни в случая са кремовете с ретиноиди, хиалуроновата киселина, 2-диметиламиноетанол (DMAE) и алое. Намерете овлажнител за кожа, обогатен с витамин Е, витамин А, витамин С или соев протеин. Те помагат за стягането на кожата и намаляват вероятността от поява на бръчки. Сред естествените овлажнители е кокосовото масло, което може да замени адекватно всички останали. Прочетете още за грижата на лицето и кожата.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа
Средна оценка:  
 0 оценки