Вашият слънцезащитен крем или серумът срещу акне може би ви се струват най-нормалното нещо, с което лесно може да се сдобиете в най-близкия магазин. Истината обаче е, че тези два продукта са само част от козметичните постижения в грижата за кожата. Вижте кои иновации преобърнаха индустрията за грижа за кожата:

Слънцезащита за кожата

Слънцезащитни продукти

Слънцезащитните продукти са най-мощният инструмент за борба със стареенето, с които днес лесно може да се сдобиете. Дерматолозите са категорични, че тези продукти са едно от най-големите постижения в козметичната индустрия. 90% от раковите заболявания на кожата и преждевременното състаряване се дължат на вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Както вече знаете, слънцезащитните продукти помагат да защитите кожата си от тях.

Третиноин (известен още като Ретин-А)

Третоинът се справя с множество общи кожни проблеми, включително фини линии, възрастови петна и акне. Най-често предписван като Retin-A и Renova, той ускорява обръщането на клетките и стимулира производството на колаген, което подмладява кожата.

Лазери

Лазерите са една блестяща алтернатива на скалпела. Те дават шанс на кожата да се възстанови напълно, като се справя с бръчките и вредите от слънчевите лъчи. Лазерните терапии зависят от степента на проникване в кожата и могат да се използват както локално, така и на цели зони. Заедно с премахването на бръчките и хиперпигментацията, лазерите могат да унищожат белези, включително тези, причинени от акне. Преди години никога не бихте могли да се отървете от такива белези.

Латис

Латис е за всеки, който иска да има по-гъсти и обаятелни мигли. Продуктът се купува с рецепта и се прилага ежедневно по ръба на горните клепачи. Там той активно стимулира растежа на миглите. Съвременните средства за грижата към нас, задължително минават и през релаксиращите терапии.

Топични антиоксиданти

Антиоксидантите предотвратяват увреждането на свободните радикали – страничен продукт от стареенето и метаболизма, както и токсини от околната среда като тютюн и ултравиолетова светлина. Локалните антиоксидантни серуми са един от най-популярните продукти за красота на пазара днес, обещаващи да стимулират колагеновия синтез, да намалят възрастовите петна и появата на фини линии.

Един от най-мощните антиоксиданти – идебенон – първоначално е предписван само като лекарство, което се използва за предотвратяване на загубата на памет. Днес той се предлага като един от най-мощните антиоксиданти.

Бензоил пероксид

Това лекарство за борба с пъпките и акнето атакува директно бактерията, която ги причинява. И я унищожава на 100 процента.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата
Средна оценка:  
 1 оценки
от Klara за Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата

Напишете още за съвременните козметични процедури