Днес ще ви разкажа за една дълго жадувана и чакана почивка от мен – романтичен уикенд с мъжа ми в рая на СПА центровете – Хисаря през зимата. Сигурна съм, че споменавайки тази дестинация в съзнанието ви веднага изскачат невероятните природни картини, които срещаме още пътувайки към града. Но нека се върнем към нашето преживяване. Едва се настанихме в стаята и вече нетърпеливо се насочвахме към зоната на СПА удоволствията. Какво по-хубаво от това в този снежен и мразовит ден да се насладиш на топлите тръпки от един горещ басейн на открито? Ситни снежинки покриваха главите ни, а тялото ни блажено се сгряваше в минералния басейн. Изтичахме бързо и до външното джакузи, преди да се насочим към разнообразните СПА услуги на закрито, които предлагаше хотела. Да си призная честно имах си едно любимо местенце там, което не ми се искаше да напускам. Можех да стоя в него с часове, без да излизам.

Можете ли да се досетите какво е то? Ще ви подскажа – Римска баня. След като прекарахме дълго време в нея настъпи момента да полегнем и да изчакаме да изсъхнем и се насочихме към Лакониума. Там се намират топлите каменни легла, на които си починахме и се насладихме на приятната ароматерапия и отпускащите музикални звуци. Но какво е СПА уикенд без малко детоксикация? Дойде ред на инфрачервената и билковата сауна. Определено не сме от най-издръжливите на толкова висока температура на въздуха хора и си признавам, че не останахме много време в тях.

Разбира се, не пропуснахме и да изпитаме удоволствието от билковата парна баня, където въздуха беше толкова пречистващ и благоприятен за дишането. След вечеря и почивка дойде и последния ден от почивката ни.

След закуската изпитахме насладата от тандемен масаж с етерични масла на цяло тяло. Усещането беше невероятно и за двама ни, въпреки първоначалното негодувание на мъжа ми. Отпуснахме се и се отдадохме на пълен релакс. Нямаше как да не си избера поне още една терапия от многобройните СПА услуги и се спрях на пилинг маска и почистване на лице. Тръгнахме си доволни и сияещи и за завършек на уикенда избрахме прекрасна разходка из Хисаря.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Приказен уикенд в Хисаря
Средна оценка:  
 2 оценки
от Миглена за Приказен уикенд в Хисаря

Обожавам Хисаря. 🙂

от Детелина за Приказен уикенд в Хисаря

Хисаря е прекрасно място!