СПА процедурите и тяхната широка популярност както в чужбина, така и у нас, имат своето логично обяснение. Съвременният живот става все по-напрегнат, а с това идва и нуждата от алтернативни начини за релаксация и зареждане с нови сили. Именно СПА процедурите са най-добрият метод за възстановяване и изграждане на здрави дух и тяло.

В буквален превод СПА означава Здраве чрез вода. В съвремието ни тези процедури означават много повече. Има и такива, които включват други алтернативни методи за лечение на духа и тялото, като кал, нагорещени камъни, етерични масла и други. В България търсенето определя предлагането. Почти всеки ден се появяват все нови и нови СПА процедури, в името на това клиентът да е доволен. Ето кои са шестте най-актуални СПА процедури, приложими у нас:

Терапия с водорасли

Терапията е ориентирана към постигане на козметичен и естетически ефект. Той се дължи на богатите на микро и макро елементи водорасли.

Калолечение (пелоидотерапия)

При този метод се използва лечебна кал, богата на активни вещества. Тя е почистена от съдържащите се в нея замърсители, като треви и камъчета. В България най-често се използва лиманна кал.

Хамам

Т.нар. турска баня днес предлага съвременна процедура – масаж, който се извършва върху голям нагрят камък. По този начин топлината достига до костите. Хамамът завършва с тонизиращ масаж с много пяна, която се отмива с контрастен душ.

Геотермална терапия

Това е една иновативна комплексна релаксираща масажна техника, която бързо ще се превърне в любима на всеки. В нея се включва ароматерапия, хромотерапия и масаж на тялото с топли и студени камъни.

Сауна/парна баня

Най-разпространените СПА процедури у нас, те се предлагат почти винаги в комбинация, във всеки хотелски комплекс или такъв за релаксация. Макар твърде различни в своята същност, те предлагат на клиента всичко, от което се нуждае – нагорещена стая със сух въздух или такава, със 100 процентова влажност и благоуханни аромати. Изборът е ваш – възползвайте се!

Контрастен душ

Последователното обливане с топла и студена вода не е за всеки. Осмелилите се обаче излизат от него с подсилен имунитет, който ги прави недосегаеми за вируси и заболявания.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

6 най-актуални спа процедури, приложими у нас
Средна оценка:  
 1 оценки
от Миглена за 6 най-актуални спа процедури, приложими у нас

Опитала съм половината от изброените спа процедури, определено ще опитам скоро и другата половина. 😉