Начало/Журнал/Тайните на рефлексологията

Рефлексологията е хилядолетната практика на масажиране на акупресура в краката или ръцете за облекчаване на стреса / болест или болка/ и стимулиране на психичното, емоционално, физическо изцеление и благополучие във всички системи на тялото.
Тя изгражда устойчивост на стреса и подмладява чрез стимулиране на меридианите, кръвообращението, нервните системи: зачервяване / детоксикация.

Как работи?

Всяка област на краката, ръката, очите (+ лицето, ухото) се свързва чрез нерви = електромагнитни (chi) канали (“меридиани”) към определен орган / система. Триенето стимулира, промива тази област.
Тези меридиани преминават и през нашите 7 основни енергийни центъра, наречени “чакри” (санскрит, “ша-кра”), свързани с нашите 7 главни ендокринни жлези, снабдяващи физическа, умствена и емоционална енергия там. Всяка чакра / жлеза също корелира със 7 цветовете на дъгата.
Рефлексология подобрява Вашето цялостно благосъстояние.

С помощта на движенията на масажа се стимулират точки на ръцете и краката, които представляват различни части на тялото, за да се облекчи напрежението, а може и да се лекува заболяване. Прочетете, докато изброяваме най-важните причини, поради които този традиционен метод може да помогне за подобряване на вашето благосъстояние.

Отмиване на токсините  – Рефлексотерапията стимулира кръвообращението на кръвта и лимфните възли, за да стимулира оптимално телесната функция. Това е чудесно по две причини, тъй като увеличава нивата на енергията, като в същото време отмива токсините, за да облекчи всякакви забавени процеси в тялото.

Подобряване на имунната система –  след като тези токсини се промият от тялото ви, често се срещат леки симптоми на заболяване като хрема или главоболие. Това е част от процеса на оздравяване и мнозина вярват, че тази реакция е на тялото, което се е освободило от всяка следваща болест, която е можело да срещнете.

Насърчаване на по-добър сън –  като цяло, рефлексологията е релаксиращо преживяване и подобно на традиционния масаж, може да помогне на хората, които страдат от лош сън. Всъщност много хора често заспиват по време на самото лечение!

Намаляване на времето за възстановяване от нараняване –  за спортисти или за хора, страдащи от нараняване, рефлексологията може да бъде ключът към по-бързо възстановяване. Той може да премахне млечната киселина от краката, но по-важното е, че може да увеличи притока на кръв към всяка увредена зона. Това помага на тялото да се излекува естествено, при много по-бързо темпо.

Прави те щастлив! – дори онези, които не вярват, че теорията за рефлексологията може да е от полза, трябва да знаят, че както при всяко докосване и прилагане на натиск, ендорфините се освобождават, за да се почувствате спокойни и щастливи.

Разгледайте още интересни материали от нашия Журнал