Здравето и храната са неразривно свързани. За щастие има лесни начини за планиране, наслаждаване и придържане към здравословна диета.

Да се храним здравословно не означава строги хранителни ограничения, лишения от любими храни и стремеж към нереално слабо тяло. Напротив, това означава да се чувствате добре, да имате повече енергия, да подобрите здравето и настроението си. Ако се чувствате затрупани от съвети за това как да живеете по-добре, запомнете – не сте сами. Изглежда, че всеки експерт, който ви казва, че дадена храна е подходящ за вас, ще намери такъв, който да му опонира. За щастие има прости съвети, които ще ви помогнат да преодолеете объркването и да се научите как да създадете и да се придържате към една вкусна, разнообразба и питателна диета.

Запомнете – здравословното хранене не трябва да е сложно. Важното е, до колкото е възможно, да се замени обработената храна с истинскатакава. Залагайте на храни, които обичате. Те ще ви накарат да мислите, изглеждате и усещате по-добре.

Всеки организъм се нуждае от баланс на протеини, мазнини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали, за да поддържа здраво тяло. Не е необходимо да отстранявате определени категории храни от вашата диета, а по-скоро да изберете най-здравословните опции от всяка категория.И запомнете – не всички мазнини са вредни и не всички ви правят дебели. Лошите мазнини наистина могат да развалят вашата диета и да увеличат риска от някои заболявания. Добрите мазниниобаче предпазват мозъка и сърцето ви. Всъщност, здравословните мазнини, като омега-3, са жизненоважни за вашето физическо и емоционално здраве. Включването на повече здравословни мазнини в диетата ви може да помогне да се подобри настроението ви, да се подобри вашето благосъстояние и дори да се намали талията. Не пренебрегвайте фибрите, протеините, калцият и простите въглехидрати – когати всичко е в норма, няма за какво да се притеснявате. Лекото физическо натоварване винаги е добър избор. Важното е да намерите своя любим начин за движение.

Преминаването към здравословна диета не трябва да бъде на всяка цена. Съвършени хора няма. Не е нужно напълно да премахвате храни, които са нездравословни, но обичате. Яжте ги, но по малко и по-нарядко. Така няма да се чувствате постоянно изкушени от тях. Правете малки промени, постепенно. Така, в дългосрочен план, няма да се почувствате претоварени от новостите в хранителния си режим.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Здравето и храната – няколко прости съвета
Средна оценка:  
 0 оценки