Криолиполизата представлява унищожаване на мастна тъкан чрез контролирано охлаждане, постигнато от специален уред. Процедурата е доказала своите позитиви и е широко популярна в чужбина. У нас също придобива все по-широка популярност.

КРИОЛИПОЛИЗА

През годините дерматолозите са използвали терапии, основаващи се на студ, за унищожаване на повърхностни кожни тумори. Едва в средата на 2000 г. се съобщава за нов, неинвазивен метод, наречен селективна криолиполиза – процедура, която селективно уврежда мастната тъкан чрез контролирано охлаждане. С годините тя се усъвършенства дотолкова, че днес да бъде наричана алтернатива на липосукцията.

Отрицателните ефекти на екстремалното замръзване са известни – физическо измръзване, което уврежда тъканите и може да доведе до гангрена и ампутация. За щастие с криолиполизата няма такава опасност. При нея единствените, с които ще се сбогувате, са излишните мазнинки.

Консултирайте се с медицинско лице винаги преди да предприемете терапии, свързани с Вашето здраве – на тялото или ума!

Извайването на контура на тялото се извършва със специална машина. Охлаждащите панели с гел се полагат върху обработваната област и се използва засмукване с вакуум, който разгражда мастната тъкан. Процедурите варират от 30 до 120 минути, в зависимост от зоната. Те са напълно безболезнени и безопасни. Повтарят се поне веднъж месечно, до постигане на желаните резултати. Веднъж разрушени, мастните клетки повече никога не се появяват на даденото място.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански