limfen-masage-spa-bg

Вашата лимфна система помага за отстраняване на отпадъците от тялото ви. Здравата, активна лимфна система използва естествените движения на гладката мускулатура, за да постигне това. В случай на хирургическа намеса или други увреждания, във вашата лимфна система и лимфните възли може да се получи лимфен застои.

Това състояние е известно като лимфедем. Със състоянието се бори лимфодренажния или лимфен масаж. Лимфният масаж става все по-популярен. С негова помощ се ускорява движението на лимфата в организма. Това става с деликатна техника на натиск. Така излишните течности, шлаките и токсините биват отстранени от увредената зона.

Лимфен масаж

Създател на лимфодренажния масаж е Паскал Кош. Някъде около средата на 20 век той открива, че масажът по посока на лимфния поток кара отоците да изчезват. Видовете техники са три – повърхностен, дълбок и вътрешен масаж.

В миналото лимфодренажният масаж се е прилагал само при отоци, появили се след операция. Днес приложението му е много по-широко. Той се прилага срещу целулит и разширени вени, след травми, за регулиране на обмяната на веществата, както и за разкрасяване.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански