limfen-masage-spa-bg

Внимание! Съдържанието може да се окаже полезно за вас!

Вашата лимфна система помага за отстраняване на отпадъците от тялото ви. Здравата, активна лимфна система използва естествените движения на гладката мускулатура, за да постигне това. В случай на хирургическа намеса или други увреждания, във вашата лимфна система и лимфните възли може да се получи лимфен застои.

Това състояние е известно като лимфедем. Със състоянието се бори лимфодренажния или лимфен масаж. Лимфният масаж става все по-популярен. С негова помощ се ускорява движението на лимфата в организма. Това става с деликатна техника на натиск. Така излишните течности, шлаките и токсините биват отстранени от увредената зона.

Лимфен масаж

Създател на лимфодренажния масаж е Паскал Кош. Някъде около средата на 20 век той открива, че масажът по посока на лимфния поток кара отоците да изчезват. Видовете техники са три – повърхностен, дълбок и вътрешен масаж.

В миналото лимфодренажният масаж се е прилагал само при отоци, появили се след операция. Днес приложението му е много по-широко. Той се прилага срещу целулит и разширени вени, след травми, за регулиране на обмяната на веществата, както и за разкрасяване.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански

Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Лимфен масаж
Средна оценка:  
 0 оценки