Процентът на хора, страдащи от хронично главоболие, преминаващо в мигрена, постоянно расте. Това разстройство е изтощаващо и обикновено се дължи на високи нива на стрес и/или липса на сън. Това обяснява защо толкова много хора търсят начин да облекчат напрежението в главата. Най-доброто решение за проблема е масажната терапия против главоболие.

Масажът действа на две нива, когато става дума за лечение на мигрена и главоболие. От една страна масажните процедури, които се извършват редовно, помагат на тялото да е в постоянно състояние на релакс, без следа от стрес. Това значително намалява шансовете за напрежение, главоболие и мигрена.От друга страна той може да се приложи директно за лечение на състоянието. Масажът, съсредоточен върху раменете, главата и шията, намалява дискомфорта на момента.

Живейте смело, но и здраволсовно. Бъдете балансирание и стойте далеч от стреса. Това ще подобри настроението Ви и ще избегне главоболието.

Mасажът “Широдара”

По време на масажа трябва да се изпълняват няколко основни изисквания. Преди всичко, трябва да се осигури пълна тишина. Не трябва да има музика, звънене на мобилни телефони или разговори. Стаята трябва да е добре затоплена, а пациентът да се чувства комфортно, затова практикуващите терапевти завиват добре тялото на масажирания с топли кърпи.
И разбира се, много е важен изборът на подходящо масло. Сред всички масла, обикновено сусамовото и слънчогледовото се предпочитат от много практикуващи. Сусамовото масло е добър избор за даден тип хора поради неговите ефекти на нагряване, докато слънчогледовото масло пък е подходящо за други поради неговите охлаждащи ефекти. Научете повече в нашия “Журнал”

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански