Масажът против стрес, по-известен като антристрес масаж, е комбинация от терапевтичен масаж на гърба и релаксиращ масаж.Той спомага за постигане на вътрешен баланс и се бори активно с напрежението и болката. Клиничните проучвания показват, че редовният масаж не само облекчава стреса и повишава имунитета, но също така подобрява общото функциониране на организма, засилва секрецията на серотонина и увеличава броя на клетките, които защитават тялото от външни вредители.

Релаксиращ масаж

Антистресовият масаж често се използва като естествен начин за отстраняване и намаляване на болката при хора с хронични заболявания. Нарушеното качество на съня и безсънието също се лекуват най-добре с тази техника. Тя намалява хормоналния стрес и по този начин свежда до минимум напрежението и нервността.

При масажът против стрес се използват специални антистресови масла. На принципа на ароматерапията, те стимулират централната нервна система чрез обонянието, като по този начин водят до отпускане.

В повечето случаи антистрес масажът се прилага в зоните на гърба, раменете и шията. В тези зони хората обикновено задържат повече напрежение. По време на процедурата най-често се използва ароматно масло, в комбинация с кръгови движения, натиск и други техники за отпускане на мускулите и облекчаване на напрежението. Масажът не се препоръчва на бременни жени и хора с лимфни нарушения.

Консултирайте се с медицинско лице винаги преди да предприемете терапии, свързани с Вашето здраве – на тялото или ума!

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански