Масаж за отпускане
Винаги препоръчваме първо консултация с лекар-специалист, преди да предприемете допълнителна грижа за себе си!

Масажът по време на бременност придоби сериозна популярност в последните години. Първоначално от него се интересуваха жени, които предпочитаха алтернативните терапии. Днес той се разглежда като адекватно средство за намаляване на общия дискомфорт при бременност. Съществуват и научни доказателства, които доказват ползите от този вид масаж.

От изключителна важност е да намерите квалифициран терапевт, който да е специалист в масажът за бременни. Една от най-популярните негови форми е базирана на шведските масажни техники. Това се дължи на предимството им в намаляването на напрежението в мускулите, подобряване на кръвния поток и лимфния дренаж. Някои масажни терапевти използват масла за ароматерапия и горят темян, за да засилят сетивното преживяване.

Съществуват обаче редица масла, които трябва да се избягват, тъй като те могат да предизвикат контракции на матката. Те включват риган, мента, мащерка, босилек, градински чай и розмарин. Някои бременни предпочитат масажистът да използва неароматизирани или много ниско ароматизирани масла.

Колко кожа ще покаже бременната жена по време на масажа зависи изцяло от нея. Някои дами се чувстват по-комфортно с повече дрехи. За да се възползвате максимално от масажа обаче, е добре терапевтът да има достъп до възможно най-голяма част от повърхността на кожата ви.

Масажът за бременни е различен от обикновения. Ако се стимулират определени точки, най-вече с областта на китките и глезените, матката може да започне да се свива. Терапевтът трябва да умее да усети нивото на чувствителност на пациентката и това как то влияе на бебето.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански

Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Масаж за бременни
Средна оценка:  
 0 оценки