meditacia-spabg

⊂ Медитацията тренира ума ⊃

Много религии и философии на Далечния Изток използват медитация, за да успокоят съзнанието си, да развият концентрация и прозрение. Това е метод, чрез който можете да изпитате това, което предлагат тези философски теории.

Различните религии обикновено имат различни цели и поради това техните медитации също не са еднакви помежду си. Дори в будизма има много различни размишления. Тяхната цел е една и съща – те помагат на практикуващия да се освободи от страданието и да узнае естеството на ума. Медитацията успокоява и фокусира ума, като го превръща в стабилно състояние.

Спокойният ум вижда нещата по-ясно отвътре и отвън. Той е по-добре ориентиран в собствените си общества, спрямо спецификите и затова не може да им се поддаде, без да зависи от тях. Спокойният ум по-добре разбира света и другите същества – той знае как се чувстват, какво имат нужда и как да бъде в баланс с тях. Разбира се дадената религия може да бъде само в помощ на това, но и самата релаксация и покои на ума може да бъде също толкова ефективен метод за балансиране на ума и тялото.

Споменава се, че медитацията, по своето същество, прехвърля учението от главата към сърцето: това, което се разбира интелектуално, чрез практиката се превръща в опит и се отразява в преките реакции на човека. Постепенно будистката перспектива започва да работи вътре: практикуващият все повече възприема нещата и се проявява инстинктивно, както е описано в Учението. Най-ефективната медитация в традицията Карма Каджу е постоянната идентификация с природата на Буда, опита на околния свят като чиста страна. Когато опитът на единството на наблюдателя, видимото и зрителното действие става непрекъснато – в медитацията и между медитациите се счита, че целта е постигната – състоянието на Великата печата (Махамудра в санскрит).

Когато опитът на единството на наблюдателя, видимото и зрителното действие става непрекъснато – в медитацията и между медитациите се счита, че целта е постигната – състоянието на Великата печата (Махамудра в санскрит).

Будистка медитация
Йога медитацията
Никога не забравяйте да се консултирате със специалист, за да научите как можете да постигнете вътрешния си баланс!

⊂Медитацията е подход за обучение на ума, подобно на начина, по който фитнесът е подход за обучение на тялото. Съществуват много техники за медитация. Ето защо е от ключово значение да се научите как да медитирате⊃

Медитация

Изключително трудно е за начинаещия да седи в продължение на часове, да не мисли за нищо и/или да се потопи в т.нар. състояние на празен ум. Има много инструменти, като видеа за начинаещи и треньори, които могат да ви помогнат да започнете. Най-добре е да стартирате, като се съсредоточите върху дишането. Това ще ви помогне най-лесно да постигнете най-важното нужно за медитацията, а именно – концентрацията. В будистката традиция думата медитация е еквивалентна на думата спорт. Оказва се, че различните медитационни практики изискват различни ментални умения. Колкото повече развивате уменията на своето вътрешно Аз, толкова повече напредвате в тайнството на медитацията и самоконтролът.

Религиозната свобода е общоприета ценност в света. Материалите, които можете да прочете тук нямат за цел да пропагандират определна религиозна насоченост или да я препоръчват, а имат за цел да опишат едно конкретно естество на състоянието на ума. Съществуват хиляди начини за запазване и покой на ума в днешните забързани и напрегнати времена и ние желаем да подчертаем, че всеки, когато намери своя собствен начин за това, ще спомогне и на тялото си за по-здравословен начин на живот и дълголетие.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански