Долна Баня

Долна Баня

Един от най-популярните минерални извори у нас определено са тези в района на гр. Долна баня и гр. Сепарева баня. Най-хубавото на термоминералните води в тези местности е, че притежават почти целия спектър от лечебни свойства – препоръчват се от специалисти за лечение и профилактика на заболявания на дихателната система, на нервната система, на опорно-двигателния апарат, за лечение на посттравматични състояния, за кожни и гинекологични заболявания, при проблеми с обмяната на веществата, при вторични анемии, за профилактика на кариеси и др. Началната температура на водата е  62 – 65 градуса по Целзий. Именно заради всичко това много туристи организират своите СПА уикенди и почивки в Долна баня и Сапарева баня.

Booking.com

Минералната вода в Сапарева баня притежава изключителни лечебни качества. Била е високо ценена и употребявана като лек от траки и римляни. Сапаревската минерална вода е бистра, безцветна, с мирис на сероводород, хипертермална (температура 103 °C), хидрокарбонатна, сулфатно-натриева, флуорна, силициева и сулфидна. Съдържанието на сероводород е 15,5 mg/l. Успешно лекува заболявания на:

– опорно-двигателен апарат – артрити, артрози, възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите, травми, състояния след  – счупвания, болест на Бехтерев, подагра и други;
– периферна нервна система – дискови хернии, дископатии, полиневропатии, възпаление на нервните коренчета и плексоси;
– отравяния със соли на тежки метали(олово, манган и др.);
– горни дихателни пътища – синуити, фарингити, трахеити и др.
– поражения на централната нервна система-рехабилитация след мозъчни инсулти

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Долна баня и Сепарева баня
Средна оценка:  
 0 оценки