Кранево е малко селце, което се намира в Община Балчик, област Добрич. На 3 км на юг от селото и 3 км на север от курорта „Златни пясъци“ е нос Екрене (старото име на селото), на който е разположен много известен морски фар, виждащ се и от пътя Варна – Балчик. На това място в периода на румънската окупация на Южна Добруджа (1913 – 1940 г.) е минавала границата с Румъния.

Екология, здраве, природа

Между Кранево и „Албена” се намира резерватът „Балтата” с над 60 годишна лонгозова гора. Резерватът обхваща най-северно разположената лонгозна гора в България, по устието на р. Батова. Реката извира от Франгенското плато под името Джевизлийска река. Тук е прекрасно място за еко туризъм и това привлича посетители от цял свят. Да не забравяме и основната цел на всеки турист в този край – морето. А то е прекрасно! С кристално чиста, бистра вода, с плажна ивица, която е една от най-красивите и най-големите по цялото Черноморие.

Минералната вода на Кранево е известна отвъд пределите на България, а благоприятното въздействие и лечебните свойства на тази вода са познати от хилядолетия. Минералната вода идва от дълбочина 20 м, което гарантира нейната чистота. Тя има много ясно изразен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект; подобрява обмяната на веществата и е подходяща за лечение на болки в гърба и гръбначния стълб.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Кранево
Средна оценка:  
 0 оценки