Троянският балкан е едно неземно богатство. Искате да се катерите по върхове, да откривате нови видове растения, или да се насладите на басейни с гореща и лековита минерална вода – всичко това може да ви се случи на едно място и то е  Троянският балкан. Разположен в централна Стара Планина, той не може да остави никого равнодушен. Гледките в Троянският балкан са нещо, което спира дъха. Резерватите тук са на всяка крачка – Козята стена, Стенето и Северен Джендем. До всяка от тях има еко пътеки и маршрути. Те могат да ви отведат до още много интересни местности и забележителности. Пътят пък е осеян с малки и симпатични хижи, повечето от които действащи.

Лековитите минерални извори, в комбинация с чистия въздух и многото възможности за туризъм, правят Троянския балкан предпочитана дестинация през всички сезони. В самия град Троян може да се видят много забележителности, като брегове на река Бели Осъм, Музеят на народните и художествените занаяти. Всяко от селата и градчетата около града може да ви докосне. В гр. Априлци забележителностите и красотата се допълват от типичното балканско гостоприемство. Село Орешак пък привлича хиляди на националния панаир – изложба на художествените занаятчии. Минералните басейни в Чифлик и Шипково пък са известни надлъж и нашир. Минералната вода тук буквално блика отвсякъде.

Лечебните й свойства са толкова много, че не могат да се изброят, включително и през зимата – на открито. Не на последно място можете да посетите и Троянският манастир. Той е разположен само на 10 км от град Троян и определено си заслужава да се види. Интересното е, че целият път в местността е пълен с малки параклисчета, които няма как да не забележите. Белмкето е другата забележителност, която привлича туристите. Курортно-туристическият комплекс разполага със ски писта за ски-бягане и биатлон и всяка зима събира почитатели на зимните спортове.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Троянски балкан
Средна оценка:  
 0 оценки