Името на Златни пясъци не е случайно. В тази неповторима перла на Българското Черноморие пясъкът е толкова фин, че сякаш стъпваш по облаци. Един неповторим природен парк, курортът предлага на туристите много повече от обикновена почивка на море. Златни пясъци е курорт от повече от 60 години. Той е един от най-модерните места за отдих. Плюсът е, че комплексът е разположен в природен парк, който е запазил облика си през годините. Модерните хотели пък могат да задоволят изискванията и на най-претенциозните гости.

Аладжа манастир е само на 2 км от курорта. Природният парк пък се простира по протежение от Златни пясъци и Варна и има цели 5 маршрут за обход, с изградени тематични беседки за отдих. На Златни пясъци освен море има и минерална вода. Всички плувни басейни в района се захранват от самия плаж, където са двата основни извора. Те са не само горещи, но и изключително лековити. С минералната вода в Златни пясъци успешно се лекуват неврози, артрит, астма и други. Балнеоцентровете също така предлагат богат асортимент от процедури с минерална вода, лековита кал и водорасли.

Извънредно полезната минерална вода в Златни пясъци не е единственото богатство на региона. Тук се предлагат уникални по рода си начини за лечение с кал. Тя се прилага при всякакви гинекологични неразположения, неврологични, ортопедични и ендокринологични заболявания. Лечебната кал се прилага на по точно определен начин. Само така може да подейства терапевтично. Тя въздейства на всички фактори в човешкото тяло и води до цялостно облекчение. Златни пясъци предлага и културен туризъм на своите гости. Само на 18 километра е Варна, градът с най-старото тракийско съкровище. Възможностите за разходка са много, а преживяването определено си струва.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Златни пясъци
Средна оценка:  
 0 оценки