Project Description

Ароматерапия – това е практиката да се използват естествените масла, извлечени от цветя, кори, стъбла, листа, корени или други части на растението, за да се подобри психическото и физическото благосъстояние на индивида. Ароматът на тези есенции подобрява здравето на ума, тялото и духа, физическото и емоционално здраве. По време на терапията маслата се абсорбират от кожата и преминават в кръвта, чрез която стимулират изцелението на цялото тяло. Съществуват голям брой етерични масла, всяка от които със собствени лечебни свойства. Различните видове ароматерапия зависят пряко от използваните масла и тяхната комбинация.

Български билки

Ароматерапията е използвана още в Древен Египет, Индия и Китай. Тя е форма на алтернативната медицина, която набира скорост и придобива повече признание в областта на науката и медицината. Терапията с масла има различни приложения, включително облекчаване на болката, подобрение на настроението и повишена когнитивната функция. Терапията с етерични масла работи чрез чувството за мирис и усвояване на кожата. При нея се използват най-различни спомагателни уреди – дифузори, инхалатори, соли за къпане, масла за тяло, кремове или лосиони, горещи и студени компреси, глинени маски и други. Те могат да се използват самостоятелно или във всяка комбинация.

Има почти сто видове етерични масла, които може да се използват при Ароматерапия. Обикновено хората залагат на най-популярните – градински чай, кипарис, евкалипт, копър, здравец, лавандула, лимон и други. Терапията с етерични масла има потенциал да третира най-различни състояния. Най-новата тенденция в областта е консултацията с ароматерапевт. Той изготвя индивидуален план за лечение, с който да постигнете целите си. Ароматерапията е допълнителна терапия и трябва да бъде провеждана под ръководството на специалист, който ще открие точното масло за вас.

Можете да разгледате още различни видове терапии в “Терапията за нас”

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Ароматерапия
Средна оценка:  
 0 оценки