Project Description

Хидротерапията е един от най-древните медицински методи за лечение. Думата ‘хидротерапия’ идва от гръцки и означава лечение с вода. То се прилага с цел укрепване и подобряване на здравословното състояние. Видовете хидротерапия зависят от използваната вода по време на процедурата. Тя може да е гореща – над 40 градуса, студена – под 20 градуса, пара или лед. Процедурите са разнообразни – вани, басейни, джакузита, душове, обтривания, увивания, влажни компреси, физиотерапия във вода, воден масаж, лечение с пара и сауна, тангенторни вани.

Кога да използвам хидротерапията?

Техническото определение за Хидротерапия е прилагането на вода при лечението на определена физическа или психологическа дисфункция. Лечението с вода, водна среда и водни средства, води своето начало от Древна Гърция, където съчетавали упражнения с топла вода. Днес хиляди физиотерапевти използват водата в най-разнообразни терапевтични методи за лечение и релаксация.

Спа хидротерапия

Хората, които най-пълноценно могат да се възползват от хидротерапията, са тези с невромускулни заболявания, мускулно-скелетни смущения, сърдечно-съдови и белодробни заболявания. Бременни жени, хора с неврологични разстройства и такива с болки в гърба – всички те също могат да се насладят на невероятното облекчение от водните процедури. С тях се лекуват главоболие, възпалени мускули и стави, изгаряния, измръзвания, кожни проблеми, абцеси и се постига цялостна релаксация.

Последните тенденции в съвременните хидротерапевтичните процедури включват използването на много иновативни уреди. Най-новото са т.нар. СПА капсули. Тези комплексни устройства съчетават в себе си хидротерапията с термо, арома, музикотерапия, масаж и други. Също толкова търсени са и системите за подводен масаж. Иновативният вид водолечение съчетава ползите от традиционния и/или т.нар. дълбок масаж с тези от водните процедури.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански
Следвайте и ни харесайте
Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Хидротерапия
Средна оценка:  
 0 оценки