Руски масаж

Руският масаж представлява техника за лечение, разработена в бившия Съветски съюз. Най-често се класифицира като спортен масаж. При лечението се използват различни техники.

Руските масажни техники са подобни на повечето спортни масажи, но включват по-бавни и по-меки движения. Те се фокусират в използването на триенето, което генерира топлина в тялото. Масажът се комбинира с вибрации, за да облекчи мускулните болки и сковаността. Също така облекчава психологическият стрес и лекува депресия.

Основна цел на руския масаж е да отпуска мускулите. За да постигнат това, терапевтите използват комбинация от техники, с която подобряват функцията на нервната, имунната и дихателната система.

Традиционният руски масаж може да се приложи върху всяка част от тялото. Основна негова цел е да намали напрежението в мускулите и да подпомогне циркулацията на кръвта в тялото.

Всеки може да се възползва от ползите на руския масаж, но е най-разпространен сред спортистите. Използва се още за подпомагане лечението на симптомите на всякакви кожни заболявания, кръвни нарушения, остри стомани болки и други състояния.

Руски масаж
Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански

Твоето мнение и оценка
1
2
3
4
5
Запиши
     
Откажи

Твоето мнение и оценка

Руски масаж
Средна оценка:  
 0 оценки