Китайската култура е виртуозна в достигането на пълна хармония и мир със себе си. Една от най-разпространените терапии за тяло в нея, е китайският масаж. Той е много по-различен от обикновения и води до въздигане на духа до едно ново, неподозирано ниво.

Китайският метод за релаксация цели да възстанови прекъснатите връзки. С него отново се дава живот на зоните от тялото, където жизнената енергия е спряла да преминава по една или друга причина.За разлика от традиционния, китайският масаж се извършва по посока на протичане на енергията по отделните меридиани. Така, когато цялата енергия на тялото се промени към по-добро, заболелите органи биват излекувани.

Спа по китайски
Релаксиращ масаж

Спа релаксът по китайски се постига със стимулиране на вътрешната енергия Чи. Това става с масаж върху определени точки на тялото. Кръвта се задвижва по-бързо, което от своя страна стимулира както кожата, така и вътрешните органи. Веднъж достигнала до тях, Чи ги кара да се регенерират и заработят с нови сили.

Booking.com

Според древните китайски лечители методите за релаксация и терапия трябва да се правят колкото се може по-често, а не след възникването на дадено неразположение. С тях се облекчава почти всяко проблемно състояние – от мигрена и главоболие, ставни заболявания, заболявания на вътрешните органи до гинекологични проблеми, наднормено тегло и още много други.

Спа релакс
Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански