Спортният масаж представлява техника за облекчение, която далеч надхвърля насърчаването на релаксация и облекчаването на болката. Тя подобрява ефективността и предотвратява травми. Спортната масажна техника се прилага като допълнителна терапия при възстановяване от наранявания, получени в следствие на определена физическа активност.

Спортният масаж спомага за освобождаване на мускулното напрежение. Той насърчава възстановяването на тъканите и мускулния баланс за една по-безопасна следваща тренировка или след тежка такава.

Спортен масаж
Спортен масаж

Технологията на спортния масаж първоначално е разработена за спортисти, за предотвратяване и облекчаване на наранявания, които могат да се появят след многократна физическа активност или определено нараняване. Днес от масажната техника може да се възползва всеки. Тя носи както физически, така и психологически ползи на пациента.

Спортният масаж включва интензивен масаж, разтягане и други подходи, в зависимост от спорта или това къде точно е болката. Той може да се прилага преди тренировка, за загряване на мускулите или след нея, за да разтегне мускулите и да намали болезнеността.

Има много причини да заложите на спортния масаж. Той със сигурност премахва болката в мускулите, като същевременно освобождава ендорфини. Те намаляват тревожността и подобряват настроението. Техниката носи чувство на релаксация и увеличава гъвкавостта. Тя повишава притока на кръв и може да спомогне за лечението на белези в третираната зона.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]