Токсините са част от ежедневието ни. Те се натрупват в организма ни по всевъзможни начини. Тези вредни натрупвания обикновено се изхвърлят с урината и потта. Ето защо е от ключово значение да пием много вода. Понякога обаче естествената детоксикация не помага и е редно да ѝ помогнем. На разположение са ни няколко терапии за детоксикация:

Диета

Има много видове детоксикиращи диети, но с тях не бива да се прекалява. Преди да приложите който и да било режим на хранене, е добре да се консултирате със специалист.

detoxiterapia-spabg
dieta-detoksiterapia
detoksiterapia-spabg

Пластири за детокикация

Една също толкова интересна алтернатива са пластирите за детоксикация. Те се поставят отдолу на крака, върху ходилото. Благодарение на лечебните си съставки, след няколко часа носене, тези пластири ще са напоени с мазнина и течност – токсините, които пластирите са извели от тялото.

Йонна детоксикация

С помощта на специален апарат водата в съд се йонизира. Пациентът поставя краката си в него. Това помага на организмът по естествен път се детоксикира чрез изпотяването. Чрез краката в организма проникват отрицателни йони, който възстановяват електрическия баланс. В зависимост от това какъв цвят стане водата, може да се постави диагноза. В днешно време освен в СПА центровете и при специално обучени за това специалисти, йонната детоксикация може да се прилага и в домашни условия. Апаратите за целта са на все по-достъпни цени и могат да бъдат поставени във всеки дом.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]