Йога медитацията е изкуството и науката за систематично наблюдение, приемане, разбиране и обучение на всяко едно от нивата на нашето същество. Целта е да координираме тези аспекти и да живеем напълно съзнателно и самодостатъчно.

Йога е един от стълбовете на индийската философия. Тя се занимава с практическия метод за контролиране на центъра на съзнанието.

ѝогата

Йога на медитацията не е отделен аспект от йога, защото на практика йогата е вид медитация. Нарича се така, за да се разграничи от всеобщото схващане, че йога носи само физически ползи. Истината е, че тя влияе в много по-голяма степен на духа и съзнанието, отколкото на физическата ни обвивка. Йога на медитацията е цялостен процес на опознаване на себе си.

Уникална по рода си, хималайската традиция систематично работи със сетивата, тялото, дъха, различните нива на ума и след това отива отвъд, до центъра на съзнанието. Науката ни е позната благодарение на хималайските мъдреци. Тя е пълна наука, която с течение на времето е разкъсвана на по-малки парченца, за да бъде по-добре разбрана и приложена.

yoga-spabg

Йога на медитацията се занимава системно с всички нива на техниката и включва широк спектър от практики, включително медитация, съзерцание, молитва и мантри, както и подготвителните практики, които водят до тях. Тя изследва и всички нива на реалност и самоизграждане. Целта е достигане до абсолютния, чист, вечен център на съзнанието.

Що е то хидротерапия
Етеричните масла
Колко често и какви процедури са необходими за здрава и стегната кожа?
Използването на богатството от разнообразието на билки в България – ползи и най-популярни видове, за какво се използват?
Съвременни козметични постижения в науката за грижа към кожата – видове и тенденции за развитие
Кюстендил
Долна баня и Сепарева баня
Хисаря
Велинград
Сандански